KALAU SUKA..

Sunday, February 12, 2012

say NO to valentine's Day - Katakan tidak pada hari Valentine


salam..

untuk pengetahuan semua / seperti yang semua tahu, hari Valentine (14 FEBRUARY) adalah haram bagi semua umat Islam untuk meraikannya...tak perlu mencari alasan untuk menghalalkan sesuatu yang sememangnya haram. 
tak perlu mencari madah-madah untuk membetulkan  sesuatu yang sememangnya salah.. ingat..
 'MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA'



Cinta tidak perlu dibuktikan dengan sejambak  bunga yang bisa layu, sekotak makanan manis yang merosak gigi, atau jalan-jalan di malam hari yang merosak kesihatan...

Cinta sejati dibuktikan dengan komitmen kepada Allah untuk bersama-sama mengejar syurga =) ♥


15 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

Detective Fiqa said...

betul betul :D

missina said...

suka kata2 tu,,setiap hari kena tunjuk kasih syg,,

nur chahaya Abadiey said...

kasih syg perlu disemai stiap hari..bkn pd hri2 tertntu jep.. bkn sesama mnusia je..tp smua mkluk ciptaan Allah..

Noraim said...

cinta sejati blh dibuktikn dgn ikut suruhan Allah :)

♥Lady Ainaa♥ said...

berani sumpah untuk setia pd cinta manusia yg xmungkin akn setia, tetapi setiakah kita pd perintah yang Maha Satu??? setuju sgt kate2 saudari ni...

nur chahaya Abadiey said...

noraim : btoll tue..
itu larh bukti kita syg seseorg kerana Allah..

@lady Ainaa : hanya Allah yg setia dgn kta disaat kta sush @senang.. thankz :)

X Lupa Dot Com said...

yang penting..apa yang dikata ..itu yg kota.. kan nur.. :)

InDepEndEnt MomEnt said...

no celebrating valentine day pleaseee...hehe...sape yg celebrate tu drg tau ke mksdnyer valentine tu smbut aper aduhh hehe...neway nk follow blog kamu sngt cute header kamo0 i like...
visit me... ;)

http://syimlurfe.blogspot.com

Mr.Clive said...

yahhh ituu diaaa

nizarazu said...

betul..saya beragama islam, saya tidak sambut valentine day :)

Подтверждаю (fadzli) said...

as salam..
alhamdulillah..moga ramia yang amik berat..soal akidah..
hm..

lama tak mai sini..pakcik agak sibuk.

^^,

nur chahaya abadiey said...

@Xlupadotcom : btoll tue.. janji hrus dikota... :D

@Independent moment : ad yg tahu tp buat xtahu.. thankz yer :) insyaAllah..akn visit u back..

@mr.clive : :D

@nizarazu : bgus2..Alhamdulillah :)

@pak cik ; amin.. xpe pak cik..blog kn optional shaja.. :)

Munnafendy said...

hari2 pun sayang kan =)

nur chahaya Abadiey said...

yer munna :) tiap hari sayangggg.. macm iklan tv plak..hehe

dyabunga said...

dya pun xsambut

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..