KALAU SUKA..

Saturday, December 31, 2011

entry terakhir saya...

salam...

Mungkin inilah entry terakhir nur untuk tahun 2011... seperti mana yang semua tahu..jam 12.01 malam ini telah bermulanya hari yang baru dan tahun yang baru untuk kita semua...so..ape perancangan u olls nak sambut tahun baru nie?? apa2 pon nur harap apa juga yang dilakukan sentiasa dibawah lindungan payung Illahi..InsyaALLAH :)


Nur cuma nak ucapkan,..

Salam tahun baru 2012..Semoga perancangan tahun 2011 ini telah tercapai dan juga azam baru untuk tahun 2012 akan diazamkan ( erkk...maksudnye??? ) ... maknenye korang dah ade azam untuk dicapai pada tahun hadapan..Juga semoga tahun 2012 memberi sinar baru untuk kita semua..berubah kearah kebaikan dan juga menambah baikkan hati2 kita...

Selamat berjuang ye kwn2...Doakan nur dalam final yang akan menjelang nie.. 4hb - 22hb.....chayouk2 untuk rakan2 blogger yg laen yer :)

Thursday, December 29, 2011

tentang dhia

salam...


haa.. u olls pernah dengar tak tajuk kat atas tue?? bagi yang mengikuti perkembangan cerita melayu ( macam nur nie ) mesti taw kan.ia adalah cerita 30 episod yang disiarkan di blog akasia TV3 jam 7-8 malam...cerita nie baru je habis petang tadi..sedih sungguh cerita dia...dan nur rasa cerita ni adalah antara cerita yang terbaik nur pernah tonton..sarat pengajaran dan sungguh best lah...hehehe 
Bermula dengan scene bomoh yang buat Dhia mati tue sememangnye membuka mata nur bahawa banyak lagi perkara dekat dunia ni yang kita tak sangka orang akan buat dan sememangnya tak pernah terlintas difikiran benda2 macam tue ada tetapi kenyataanya ia memang wujud..hati manusia nia hanya Allah SWT sahaja yang tahu kan...

lagi satu nur suka dengan lakonan nora danish..chumell dan sweet bila pakai tudung..hopely imej bertudung ni akan kekal dengan dia suatu hari nanti..Amin...


cintailah Allah melebihi cinta kita pada seseorang,,, kerana
'PEOPLE WILL LET YOU DOWN, BUT ALLAH SWT NEVER WILL'......


Tuesday, December 27, 2011

Segmen Bloglist X-Change and Review Ur Blog by Kiz.


salam..hari ni nur nak join segmen dari blog sahabat nie .
kalau kawan2 nak join boleh lah singgah ke sana yer...syarat2 pon simple sahaja..
nak tau?? sila lah melawat tuan rumah..segan lah nak post kat sini..hehehe
sambil2 tambah kenalan, nak juga nur tahu pandangan orang pada blog nur nie....
okeh..u ols tunggu apa lagi..cepat2 join nanti terlepas pulak..hehe..

salam akhir tahun..... welcome yaa 2012.... :)
kalau u ols nk tolong review blog ni pon boleh..tinggal kan  lah komen anda okeh..:)

2012 is coming....




Thursday, December 22, 2011

KEJAYAAN BUKAN WARISAN.. KEGAGALAN BUKAN TRADISI.

Salam...

nur dapat tahu hari nie result PMR keluar...bagi yang nak dapat result tue, mesti macam2 perasaan dah berombak di dada kan... Haa. mesti adik2  berdebar2 menunggu keputusan kan,.entah2 semalam dah tak lena tidur kot..risau punya pasal..orang cakap debar berlebih macam nak tunggu orang masuk meminang pula ( bagi perempuan kot).. yang lelaki pulak dalam cool tue mula lah telefon orang tue.. telefon orang nie..nak bagitaw punya tak sabar nak dapat result...( tapi  tak semua  la macam tue.)
seronoknya kalau dapat Straight A's dalam setiap peperiksaan kan.. rasa macam dunia ni kita yang punya kot..tapi kalau tak dapat tue..alahai..sedihnya rasa..tengok kawan2 yang dapat semua A mula lah rasa jeles lebeh.. mak ayah pulak..bukan main..ada la nak bandingkan dengan anak mak cik tu lah..mak cik ni lah...orang tue lah..orang nie lah..tension2....


apa-apa pon nur doakan yang terbaik untuk adik2..terutama adik lelaki nur yang bakal dapat result hari nie..tak sabar nak tunggu dia call nie..hehehe

kepada yang berjaya..tahniah...dan kepada yang gagal..jangan putus asa..teruskan berusaha,..
cuma satu yang adik2 perlu ingat.. tak berjaya dapat straight A's  ni bukan bermakna gagal  yer..
teruskan usaha dan jangan putus asa okeh...

untuk ibu bapa pulak - jangan men'stress'kan anak2 anda..apa pon keputusan yang diperolehi sokonglah mereka kerana mereka sememangnya memerlukan sokongan dari ibu bapa..saat mereka berjaya..peluklah dengan penuh kegembiraan dan kesyukuran..dan di saat mereka gagal..peluk lah mereka dalam dakapan semangat kerana mereka sememangnya memerlukan sokongan dan shoulder to cry on.....


kawan2..share lah pengalaman sikit.. :)

Monday, December 19, 2011

download mood rajin.

salam..


habis je minggu lepas yakni minggu yang sesak dan menyesakkan tue..nampak gayanye mood untuk study minggu nie pon turut  kehabisan..tapi nur rasa macam malas je nak download mood baru...Tak sedar diri betoll kan..test ada lagi 3 tak habis lagi... dah lah final dah nak datang menziarah....ermm,...mood sekarang....
--
--
-- 
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--

MALAS SUNGGUH NAK BUKA BUKU.....
NAK BALIK KAMPUNG!!!!

kawan2 doakanlah nur berjaya download mood rajin untuk minggu ni yer....study nur..study......:)

Friday, December 16, 2011

"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"



salam...lame tak update blog..minggu ni nur tersangatlah sibuk..
Alhmdulillah..berjaya juga mengharunginya...
erm..memandangkan nur sempat lagi mencuri masa untuk update blog hari nie
( tak sedar kejap lagi ade test tue !!) ..
nur nak join satu segmen dari blog dari adik  yang chumell nie...
 kalau nak join sila2 kan lah yer...

kena jawab soalan jer..terasa macam jawab test plak kan..hehehe


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?

 Nur sekarang sedang menuntut di UiTM...ambil jurusan sarjana muda perakaunan..menyesal??
ermm..kadang2 menyesal juga..tapi terima je lah apa yang kita dapat kan..mungkin sekarang terasa tersangatlah terseksa/ susah..tetapi mase depan siapa tahu kan...
belajar akaun ni bukan hanya sekadar nombor je..sebenarnya kita lebih banyak belajar subjek membaca taw...jadi..jangan ingat akaun ni  blajar kira2 je taw..
yang senangnya pasal akaun ni adalah... anda hanya akan jumpa no  0 sampai 9 je....=)

ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :)

 harus banyak bersabar..jangan mudah putus asa..sediakan usaha yang lebih..kene belajar hidup lebih berdikari..pandai2 lah pilih kawan..dan yang paling penting..kene cuba untuk kurangkan tidur dan banyakkan study..( nur pon masih mencuba..)  

belajar dekat U tak sama macam dekat sekolah dah..semuanya berbeza..kita hidup sendiri..usaha sendiri...dan masa ni lah kita dapat rasa susahnya hidup nie..tanpa ibu bapa...papepon..jangan lupa kita ade TUHAN...

kalu ade pape adik2 yang berminat nak sambung dalam bidang akaun nie.. or nak tau  apa2 pasal koz   perakaunan nie boleh la tinggalkan komen ea.. insyaAllah law bleh jawab nur jawab,..

okeh..itu saja..doakan nur dapat jawab test dengan jayanya yer petang ni dan esok...chaoyok2..!

Monday, December 12, 2011

minggu yang sibuk...jangan sampai bersawang yer..

salam...
bermula lah minggu yang sibuk nie..nur pasti bukan nur seorang saje tapi ramai rakan2 terutama rakan2 blogger yang masih belajar nih dah mula sibuk kan menghampiri final exam...waktu ni lah assignment menunggu untuk dihantar, presentation, test, kuiz..dan laen2 aktiviti yang terpaksa diharungi..sehingga ade shabt nur yang bagi taw satu hari boleh tido satu jam sahaja untuk siapkan assignment. tapi nur masih boleh tido seawal jam 3 pagi lagi lah..hehehe

kawan2...doakan nur yer...semoga nur berjaya mengharungi minggu  yang sangat mencabar nie..
isnin sampai sabtu ada test...=(
banyak nak kena baca n kira..tapi takpe..persediaan untuk final juga nie...
wahai blog..nampaknya minggu ni macam tak dapat nak luangkan masa lebih dengan awak..awak jaga diri elok2 ea..jangan sampai bersawang yer...nur sayang kamu-kamu... =P


Sunday, December 11, 2011

pergi lah kamu...


salam....mase tengah buat note audit tadi..nur terdengar sebuah lagu yang comel.....:P
dan nur tersentuh dengan lirik lagu tu...
lalu nur coretkan diatas sekeping kertas..hehe..pic kat atas tue...tapi macam biasa..hasil tangan orang kurang kreatif kan..tak comell pon... :((
sanggup ker seseorang nak melepaskan orang yang mereka sayang pada orang lain???
bagi nur..ermmmm  'no komen' kot.,,macam mana pulak dengan u olls??  cer komen sikit.. :)


Thursday, December 8, 2011

truth of life..


we make them cry..who care for us..
we cry for those who never care for us..
and we care for those who will never cry for us..
this is the truth of life..
its strange but true..
once  you realize this..
its never too late to change..



Tuesday, December 6, 2011

khas untuk adik2 yang baru habis SPM :)

salam..

tadi masa nur dengar radio..nur terdengar ada adik2 yang sedang menduduki peperiksaan SPM..mungkin dah berlalu beberapa hari kot..maybe dah nak habis pon kan....nur pon kurang pasti.....teringat pulak kenangan masa ambil SPM dulu...ade yang manis..dan ada yang tersangatlah pahit...Dulu ingat bila dah lepas SPM saya dah BEBAS... Maklumlah belajar kan SANGAT-SANGAT membosankan.( bagi diri saya).tapi rupa2nya masa belajar di Universiti lagilah mencabar..masa 24 jam yang ada  macam sangat2 lah tak cukup...siang pegi kelas dari pagi sampai petang..kadang2 sampai malam pon ada,,,kene cari waktu mana nak study untuk final..test..kuiz.. ..nak buat asiggnment lagi ..nak prepare untuk present lah..aduiii...terseksa.....

oleh itu..adik2...harus bersedia menghadapi dunia yang lebih mencabar selepas SPM..Jangan ingat lepas SPM anda benar2 BEBAS...mungkin untuk waktu yang singkat YA..tetapi untuk masa hadapan yang lebih cerah..jawapannya TIDAK..sila jangan pertikaikan dengan teori bahawa  'orang yang tidak ada SPM pon boleh berjaya' okeh... jika sikap anda seperti mereka..silakan!!!. BUT if u think that u are not,,,please.....change ur mind...world nowadays...u are not only need good attitude but u are REQUIRE to have  KNOWLEDGE....Selepas SPM ada beberapa pilihan bagi adik2 untuk meneruskan cita2.. buatlah pilihan terbaik..dari sekarang dah boleh kaji jalan mana yang bakal dipilih..ingat..pilihan hari ini menentukan hidup anda di masa depan...

lagi satu..SPM mungkin satu titik permulaan bagi  anda di masa depan..tetapi harus diingat..gagal dalam SPM bukan bermakna gagal dalam hidup.. asalkan kita terus berusaha INSYAALLAH..kita akan berjaya.. berubah untuk kebaikan hari ini..esok..dan masa depan..

teringat kata2 lecturer nur sem lepas :
-EVERYTHING  CHANGE EXCEPT CHANGES-

Sunday, December 4, 2011

segmen entry pertama aku berblog.

salam...



entry pertama ketika Nur berblog??  Sapaan berbasi-basi yang ikhlas... waktu ni nur  baru buka  blog nie...pada September 2010...Maknanya dah setahun lebih usia blog nie. sebelum nie nur dah ada blog tapi sebab nur lupa password jadi blog tu dah tak dapat diupdate...ni blog lama nur .bila ingat balik macam lawak pon ade dulu..maklum lah tulis pon mengarut kot..masa mula2  berblog semangat nak update memang berkobar2..kalu boleh tiap jam nak update.tapi lama2 semangat pon dah hilang..dan..... ternyata saya sangatlah tidak aktif berblog...tambah2 sejak nur sambung belajar nie..memang nur kekurangan masa untuk meng'update' blog.. 

macam mana boleh berblog????

mulanya nur memang tak tahu apa-apalah pasal dunia blog nie..tapi bila nur tengok salah seorang kawan nur yang ada blog jadi nur pon rasa macam best je kalau ada blog sendiri..konon-kononya nak tulis diari lah kan..tapi kurang menjadi sebab saya seorang yang malas..

kenapa nama berubah?? 

ikut kesesuaian rasa dihati...hehehe  mula-mula nur guna kata ganti diri 'Aku pencerita' dan membahasakan diri sebagai 'aku'.. tapi disebabkan rasa sangat2 tidak selesa (mungkin agak kasar) bagi saya jadi saya menggantikannya dengan nama Nur Chahaya Abadiey ( NCR@NCA)...sebenarnya NCR nie singkatan nama untuk Nur Chahaya Abadiey..tapi sampai sekarang pon saya masih konfius macam mana saya boleh menggunakan huruf R tue..hehehe...kenapa tak guna nama sendiri?? kerana saya adalah seorang perahsia..erm..macam tidak je kan... InsyaAllah...nama Nur akan terus digunakan..=p

saya dan blog sekarang???
alhamdulillah..saya sekarang belajar menjadi lebih matang dalam penulisan.. kerana saya suka menulis dan saya sangat berharap apa sahaja yang saya post kan dapat memberi iktibar/pengajaran kepada pembaca saya..jika ada sebarang kesilapan diharap rakan2 dapat menegur saya...kerana saya masih bertatih untuk belajar...


kepada yang berminat?? singgah lah sini ea...

salam kenal dari nur n ini cerita hidupku...............







Tuesday, November 29, 2011

nilai Kasih sayangNya..


Tarbiyah ALLAH SWT amat mahal..
tidak SEMUA kasih SAYANG-NYA terzahir melalui BELAIAN..
adakalanya KETEGASAN mampu MENDIDIK kita lebih daripada KELEMBUTAN..
ALLAH SWT lebih MEMAHAMI kita lebih dari segala MAKHLUK di dunia ini...
oleh itu..MENGADULAH hanya PADA-NYA..
setiap titisan AIRMATA yang mengalir amat BERNILAI dan BERHARGA disisiNYA..

Sunday, November 27, 2011

salam Maal Hijrah.....1 Muharram 1433H

salam..


Nur nak mengucapkan salam awal muharram kepada semua shbt2 yang singgah di blog nur yang tak seberapa ni.. 1 Muharram nie maknanye bermulalah  tahun baru buat umat Islam di seluruh dunia. semoga tahun ini akan menjadi lebih baik dari tahun2 yang lepas..semoga kita juga sama2 berubah kearah yang lebih baik..disinilah titik tolak untuk perubahan..tidak perlu menunggu masa lain lagi kerana belum tentu kita dapat menemuinya lagi..wallahualam..salam Maal Hijrah,,,  :)


Sedikit info tentang Hijrah :
  1. Hijrah daripada istilah hajara, bermakna pindah.
  2. Dalam sejarah Islam : berpindah dari Mekah ke Madinah.
  3. Dalam konteks lain : berhijrah dari alam jahiliah kepada Islam dan berhijrah dari perkara yang buruk kepada yang baik.
  4. Hijrah dari Mekah ke Madinah.
  5. Merupakan titik tolak kepada penyebaran Islam secara meluas.
  6. Peringkat awal orang Islam hijrah secara bersembunyi.
  7. Peringkat kedua berhijrah secara terang-terangan, dimulakan oleh Umar al Khattab.
  8. Peringkat ketiga Nabi Muhammad dan Saidina Abu Bakar berhijrah selepas bersembunyi di Gua Thur selama 3 hari dan berhijrah ke Madinah pada bulan Rabiulawal 622M.

Kepentingan Hijrah :
  •  Pusat Gerakan Islam Berpindah Ke Madinah.
    • Kegiatan dakwah Islam berkembang bebas.
    • Melepasi sempadan Mekah Madinah
  • Penyebaran Islam Semakin Meluas.
    • Ajaran Islam semakin pesat berkembang.
    • Nabi Muhammad menghantar utusan ke negara-negara lain untuk menyeru rajanya memeluk Islam contoh Byzantine dan Habsyah.
    • Islam disebarkan tanpa ugutan dan halangan daripada kaum Quraisy.
  •  Perubahan Kedudukan Nabi Muhammad s.a.w. 
    • Tidak diancam atau didera fizikal dan mental oleh kaum Quraisy.
    • Nabi menjadi pemimpin utama di Madinah
  • Pertumbuhan Umat Islam.
    •  Wujud sebuah ummah Islamiah iaitu Ansar dan Muhajirin.
    • Umat Islam semakin kukuh.
  • Penubuhan Negara Islam.
    • Madinah menjadi negara Islam pertama di dunia apabila Nabi membentuk sebuah Perlembagaan Madinah.
    • Piagam Madinah menepati ciri-ciri sebuah perlembagaan.


untuk bace lebih lanjut bolehlah singgah blog nie ea...


Saturday, November 26, 2011

People call this ECHO, but really this is LIFE


A son and his father were walking on the mountains. Suddenly, the son falls, hurts himself and screams, “AAAhhhhhhhhhhh!!!”
To his surprise, he hears the voice repeating, somewhere in the mountain: “AAAhhhhhhhhhhh!!!”
Curious, he yells, “Who are you?”
He receives the answer, “Who are you?”
Angered at the response, he screams, “Coward!”
He receives the answer, “Coward!”
He looks to his father and asks, “What’s going on?”
The father smiles and says, “My son, pay attention.”
And then he screams to the mountain, “I admire you!”
The voice answers, “I admire you!”
Again the father screams, “You are a champion!”
The voice answers, “You are a champion!”
The boy is surprised, but does not understand.
Then the father explains:
“People call this ECHO, but really this is LIFE. It gives you back everything you say or do. Our life is simply a reflection of our actions.
If you want more love in the world, create more love in your heart. If you want more competence in your team, improve your competence. This relationship applies to everything, in all aspects of life; life will give you back everything you have given to it.
Your life is not a coincidence. It’s a reflection of you!”
— Author Unknown


LOVE DIS LOVELY STORY...

Saturday, November 19, 2011

suka suka..

salam,.dah lama Nur tak dapat hupdate blog....sibuk memanjang..maklumlah sekarang dah masuk penggal ke 2 untuk sem ni..semakin sibuk dengan assignment dan test yang berlambak..adui..,,sakit kepala....
terima kasih kepada kawan2 yang sudi singgah blog Nur 
tinggalkan lah jejak anda.nanti ade mase Nur singgah balik...InsyaAllah
doakan Nur berjaya mengharungi semester yang daa worst  ni dengan jayanya ea..

juga tahniah kepada adik2 yang berjaya dalam UPSR..(mungkin agak terlewat kan)..yang tak berjaya jangan putus asa..teruskan usaha..........kalau jatuh.,ayuh bangkit kembali...jangan jadikan kegagalan ini melemahkan semangat sebaliknya jadikan kegagalan nie sebagai penguat semangat..dan bersyukurlah sekurang-kurangnya kita pernah merasai pengalaman sebuah kegagalan.... 




Thursday, November 10, 2011

wordless...

salam......



setiap kali Nur ber BW Nur pasti jumpa perkataan nie......


WORDLESS


Samada WORDLESS SATURDAYWORDLESS WEDNESDAY, WORDLESS  SUNDAYWORDLESS MONDAY OR WORDLESS EVERYDAY.. .

Maksudnya..ramai blogger kurang idea ATAU memang ber idea untuk buat entry wordless?? Even hakikat
sebenar mereka masih memasuk kan sepatah dua kata...macam entry saya ini...:P Tapi kalu betol2 tak ada idea mesti tak ada entry kan..ke saya silap?? mungkin persepsi anda dan saya tidak serupa kerana kita memang berbeza...Ape-ape pon memang terbukti setiap orang mempunyai pendapat masing-masing..apa yang penting..

'kita kena hormat pendapat masing-masing'

Semua orang ada cara untuk mengekspresi pendapat mereka, yang penting mereka gembira.. Salam wordless thursday untuk kamu..upsss..salam with word thursday  untuk kamu semua......
Maafkan saya kerana mencampurkan bahasa,.jangan tiru saya ea.. :)


Jemput join segment dari blog Nur k :P

Wednesday, November 9, 2011

confession of friend.......

salam...........


i'm just wanna share this awesome video clip from 2AM......special dedicate to korean lovers....
I'm really love to watch this video..you know why? because the lyric is nice and the melody is so cool....yupp...no doubt to say that.....this song  really touch my heart....

lets check it out.. :





me love all my friends especially YOU... =)



Tuesday, November 8, 2011

pendam

salam...

tersentuh sungguh bila Nur dengar lagu baru dari Shahir AF8 yang berjudul pendam...
lirik yang cukup indah dan menyentuh kalbu..
sedehnya bila dengar lagu nie.. huuhhu


okeh...nie vidoe klip nyer :


jom layan lirik lagu nie :



Aku yang mengejar bayang
Cinta kian terbiar
Terpendam kata tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta...


Bisik hatiku lepaskan dirinya
Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi
Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa
Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta...
aku yang mengejar bayang cinta....


jgn lupe join segment blog nur.. k

segmen barang yang paling disayangi..............

salam...
Hari nie Nur nak buat satu segmen 
'barang yang paling  disayangi'
amacam..ade yang nak join ker??



syarat-syaratnye :

1- buat entry bertajuk ' barang yang paling disayangi'. cerita la pasal barang tue dan mungkin sentimental value yang ade padanya okeh...

2- letakkan gambar header ni kat entry anda dan link kan ke blog nie :p

3-letakkan gambar barang tue atau gambar2 yang hampir sama dengannya ( either one )

4-dah siap linkkan entry anda disini yea...jangan lupe komen dan tinggalkan jejak anda..

5-follow blog Ini Cerita Hidupku atau tak terpulang k..



kepada blogger2 yang join...Nur akan postkan satu entry yang akan dilinkkan ke blog u olls...
selain kita berkongsi cerita dapatlah kita sama2 berkenalan dengan rakan2 blogger kan....


Terima kasih kepada yang sudi join yer :)

Sunday, November 6, 2011

duit raya dari Nuffnang....



Salam...sempena hari raya Aidiladha nie..Nur mengucapkan salam Aiduladha...maaf zahir dan batin.,.mungkin sepanjang Nur berblog nie..ada komen2 atau entry2 Nur yang mengguris hati rakan2 bloggers...mungkin agak terlewat untuk wish tapi takpe lah asalkan ikhlas..(ade orang cakap ikhlas milik Allah untuk menilainya...)..Tapi yang penting kita tahu hati kita kan.. 

Seharian hari ni pergi beraye, walaupun hanya kerumah saudara mara terdekat namun kepenatan tetap terasa..hehehe..seronok rasanya dapat berkumpul bersama saudara mara yang jarang-jarang sekali dapat berjumpa nie...Alhamdulillah..bersyukur sangat ke hadrat Illahi kerana masih berpeluang meraikan sambutan Aidiladha nie...

yang paling Nur teruja bila adik bagitau cek dari Nuffnang dah sampai..walaupun tak seberapa tapi Alhamdulillah..sape nak bagi kan..hehe,..atleast semangat sikit nak berblog..hoyeehhh..dah lame tak dapat duet raya kan,,..syiookkkkk kott......... tak tahulah bila nak pergi cashout cek nie..serba salah kot nak pergi kerana kos pengangkutan melebihi nilai cek nie.( saya tipu je )....

okehlah...terima kasih INCIK NUFFNANG...Laen kali boleh lah kasi cek yang banyak lagi..wah...demand pulak kan.....InsyaAllah...Doa.Usaha/Iktiar...Tawakal..= DUIT,,,..=p


Nur : berkorban apa sahaja...harta ataupun nyawa..itulah kasih mesra..sejati dan mulia... =p





memories

 
Jika kamu memancing ikan..Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu..Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.. begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang..Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya..Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja..Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.......................

CONTEST PILIH WATAK KARTUN PALING COMEL

chumel kan pic nie..xoxo...

after bw tadi nur terjumpe lah contest nie...
walu sebenarnya  nur ni memang jarang2 sangat tengok cartoon..teringin pulak nak menjoinkan diri..
dengan niat nak hupdate blog yang bersawang nie..maklumlah sumpah lame dah tak bukak blog dan hupdate beliau..my life sesangatlah busy sebelum nie..,,,,

okeh...cartoon pilihan saye,, 

-
-
-
-
-
-
-
-
-

chumell kan???


so...bagi yang berminat nak join leh la singgah  blog chumell nie....

gud luck k.... :p

Sunday, October 16, 2011

tiada duka yang abadi....


ketika aku dikirimkan duka

aku hanya menyambut kiriman dengan senyuman

bukan aku tidak ada perasaan

cuma tidak tahu dengan cara apa aku mahu terimanya

pedih teramat pedih menikam hati

kini aku hanya mampu hadapi dengan senyuman 

(^_^)





from : fb

suka dengar lagu  'tiada duka yang abadi' by opick...

inilah sebuah perjalanan kehidupan..

salam..



Kegagalan hari ini bukan bermakna kita akan gagal selamanya.
Tidak semestinya kejayaan hari ini akan kekal bersama kita kalau kita tidak mempertahankannya..
Hakikatnya mempertahankan sesuatu yang kita miliki adalah lebih payah dari mendapatkannya ..
oleh itu jangan lah kita rasa putus asa atau cepat mengalah jika sesuatu yang kita inginkan hari ini tidak kita miliki sekarang kerana mungkin akan datang sesuatu yang lebih baik yang  tidak kita ketahuai...


Friday, September 30, 2011

no technologies no life....

salam...



 teknologi sebenarnya membawa banyak manfaat kalu digunakan dengan sebaiknya..tapi kalau tidak digunakan dengan betul ia boleh membawa kepada kemudaratan..bukan pada diri sendiri sahaja tetapi perspektif orang lain pada kita. contoh terdekat sekarang macam fesbuk..blog..forum..chatting.youtube,..,....amboi..sehari tak jumpe fesbuk mau jadi huru hara hidup..ye doopp...
owhh...takk...bagus lah kalu gitu kan.. tapi majoriti orang skarang hidup mesti ader teknologi..no technologies no life kot...ermm...ntah lah..kadang2 ia adalah keperluan tapi kalu dah melampau...adoiii...lu pikir la sendiri kan....membebel panjang2 orang cakap pe plak..tapi kalu melayan internet jer sehari suntuk..hadoooiiii..........bila masa nak study..kalu yang berkerja tue bila mase nak wat kerja...amanah tue..ingat,,,setiap duit gaji tue adelah amanah orang pada kita..kalu yang dah berkeluarga tue pandai2 lah bahagi masa kan.,,jangan sebab teknologi anak2 terabai..rumah tangga terabai..suami/isteri terabai.....k..

salam ingatan =p



Tuesday, September 27, 2011

makna seorang kawan.,..

salam u olls pekabar???

apakah makna seorang kawan  pada u olls?? adakah seorang kawan yang baek adalah seorang yang sentiasa menyokong anda?? seorang yang sporting.?? mungkin seorang yang mesra..memahami??? 
ermm..mungkin juga ade yang berasa tidak selesa dengan kehadiran seorang kawan..tapi bagi saya kawan adelah seorang yang sentiasa disaat kita memerlukan...mendengar apabila kita meluahkan...

mungkin saya bukan lah seorang kawan yang baek.dan saya tak pernah menjanjikan pada kawan2 saya bahawa saya akan menjadi kawan terbaik kepada mereka...namun saya bersyukur apabila saya dikurniakan kawan2 yang baek selama ini...walu kadang kala hati ini terguris juga..namun semua itu adalah lumrah kehidupan kerana semua yang berlaku ada hikmahnya...

adakalanya kita bergaduh tetapi selepas itu kita akan menjadi bertambah baik...
kadang kala kita bermasam muka apabila ade yang menegur sikap kita namun sebenarnya teguran itulah yang mengubah kita menjadi lebih baik...


jangan pernah berharap untuk mendapat seorang kawan yang akan benar2 memahami dirimu kerana mungkin kamu sendiri belum mengenali siapa kamu...


rindu kawan2 saya....

Sunday, September 25, 2011

pindah rumah baru

salam....

Semalam saya dan kawan2 pindah rumah baru...bakar duet free2 rm200 dekat rumah lame or layak dipanggil rumah kotak@stor....huhuhu........rm130 untuk deposit yang 'DIBAKAR' dan rm70 sewa untuk 2 minggu.......terseksa jiwa dan raga bila rumah sewa yang kami harapkan sempurna untuk tempat berteduh selama 1 sem  ni  rupa-rupanya hanyalah sebuah bekas stor barang..ye...stor belakang kedai runcit..dengan tikus2..hanya Allah yang tahu macam mane keadaan kami....sungguh kecewa..tapi syukur sangat2 sebab dah dapat rumah baru dan owner baru yang sangat2 prihatin keperluan kami sebagai seorang student..

Mungkin silap kami jugak koz tak tengok dulu rumah tue sebelum deal dengan pak cik tuan rumah..percaya 100% pada iklan yang pak cik tue janjikan di internet jer..hermmmm....menyesal sungguh..pak cik janji fully furnished..tapi hakikatnye......lagi satu..saya memang tahu kawasan rumah sewa di perlis memang mahal..rm150++ sekepala..jarang leh jumpe rumah yang kira satu rumah..macam tak logik pon ader..kami sewa stor blakang kedai rm130 sekepala...kami bersembilan..sepatutnye 12 0rang owner tu nak sumbat dalam satu STOR tue.....macam sewa banglo..rm1560...nasib baek kami hanya sembilan orang..tapi dah macam sardin..bilik yang hanya bleh muat katil queen size duduk 3 orang sebilik...whatt daa hell.??? maaf ayat marah nie...***

Bukan nak demand or mengada-ngada tetapi sebagai seorang penyewa kami berhak bersuara..tapi malang sesangat bila suara kami tidak didengari..jadi keputusan terbaik cari rumah baru..yer..kami halalkan duet tue dunia dan AKHIRAT!!!.......

Wahai pak cik2 yang mengambil kesempatan tue..berubahlah..jangan aniaya lagi pelajar2 macam kami yang tidak berkemampuan nie...tak mustahil apa yang pak cik buat pada kami akan terjadi balik pada ahli keluarga pak cik..bukan mendoakan tapi biasanya what u give..u get back okeh...lagipon berkat kah duet yang kita dapat dari kesusahan/kesengsaraan orang lain...mungkin anda berhak untuk meletakkan harga pada sesuatu yang anda miliki tetapi biarlah nilai yang diberi setimpal dengan wang yang dibayar kepada anda.....



Alhamdulillah..tamat sudah penyiksaan di rumah lama..Terima kasih Tuhan..setelah kesusahan Kau berikan pula kesenangan kepada kami...

Thursday, September 15, 2011

i feel nothing..............

thankzz to google...


i feel nothing!!!!!!!

nothing to feel....nothing to say...nothing to know.. n all for nothing............=(

Wednesday, September 7, 2011

cuti dah habis!!

salam..

      Mood raye dah habis..sekarang mood untuk berkemas...owwhhh N0!!!!!! ...cuti dah habis... T_T 
sedar tak sedar dah hampir 4 bulan bercuti..tapi still tak cukup!.. argghh..saye sungguh tamak kan...huhu..malas sungguh nak kemas barang...hari sabtu ni dah nak gerak balik Arau..dan kembali menjadi pelajar..Paling tak best bila beli tiket sungguh lah mahal..rm59 untuk ke jitra [sebelum ni hanya rm55 ke Kangar].Sepatutnya lagi murah kan sebab Jitra lagi dekat..so..bila tanye dekat penjual tiket tue  katanya harga musim perayaan..ermm..silap saya juga sebab terus beli tanpa tanye harga...padan muka saye..sape suruh setia sangat dengan bus tue!! laen kali tak nak dah beli tiket bus kamoo!!!! 

               Nak kene cari balik barang2 yang dah tak tau ke mane..saya kene pastikan tak ada yang tertinggal koz kalu tinggal sangatlah jauh untuk pulang..yeahh..saya bukan kaye untuk ulang alik Perlis - Melaka..no..no..no...Tapi belum balik u lagi sudah sibuk2 mau tengok kelender akedemik usha2 cuti..hey..kamu blom blik lgi sudah mau cuti ka??? ngeeerrr.... nampak sangat saye seorang pelajar cemerlang... upss..saya bukan memuji diri.....sila terbalikkan  pemahaman anda =p

          KEpada kawan2 bloggers semua yang masih belajar tu ( saya tahu ramai bloggers masih seorang pelajar kan ) saya harap kita sama2 menggalas tanggungjawab bersama dengan baek...semoga semester mendatang ni kita akan sama2 lebeh berjaya mendapat apa yang kita inginkan...Amin...

      Juga selamat menjadi pelajar kepada anda2 yang baru mendaftar di U @ kolej2.... semoga tabah dan pandai2 lah bawa diri anda..semoga kita bukan hanya belajar untuk berjaya didunia tetapi mencari ilmu untuk lebeh berjaya di akhirat sana... 


selamat belajar!! 



Sunday, September 4, 2011

kenangan raye

Hari ne dah hari ahad a.K.a 6 syawal kan..rata2 mereka2 yang pulang ke kampung telah kembali ke bandar..
yang cuti sudah mula bekerja esok..erm..cepat sungguh mase berlalu..rumah yang dahulunya riuh rendah..sudah kembali sunyi.. rumah yang dahulunya dipenuhi anak cucu/sepupu sepapat/sedara mara/ telah kembali sunyi dan kosong..yang tinggal hanya kenangan....seperti skrin terlayar di ingatan , di satu sudut rumah itu lah si A duduk dengan B sambil berborak.Lalu si C datang menghidangkan juadah2 raye lalu duduk berborak bersama.. 
Di sudut lain dimuka  pintu pak cik A duduk bersama pak cik B,C dan D..Bersila menghisap rokok sambil membuka topik tentang isu semasa, keluarga..terdengar ketawa kerana ade jenaka yang terselit... adik2 kecik bersama sepupu2 dan saudara2 yang masih diusia kanak2 ketawa riang di luar rumah bermain bunga api...kegelapan malam yang hanya disirami lampu jalan dan sedikit lampu jua cahaya bulan tidak lagi menakutkan malahan menjadi peneman paling baik untuk si bunga api yang cantik berpercikan..asap tebal mula menjengah kedalam rumah... terdengar omelan nenek dan mak cik - mak cik di dapur..riuh sungguh..ade sahaja cerita yang ingin diluah..bagai tiada hari esok lagaknye....alangkah indahnya detik itu..andai ia bisa berulang..tetapi hakikat waktu tidak begitu..ia akan terus pergi dan berlalu..


nota kaki : coretan suka2..

semoga kalian selamat sampai ke destinasi masing2..hati2 memandu..ingatlah orang tersayang.. =p

Thursday, September 1, 2011

mood raye..

salam... hari nie sudah masuk hari ke 3 kita menyambut syawal..jenguk blog kwn2 sume dah berbaju raye dan bersemangat merdeka.

seronok sangat semalam..setelah penat seharian beraya..saye dapat 2 hekor si chumell yang baru..yer,..my new rabbits.. sungguh chumell.......terlalu chumell.,..n sangaT chumell... yeah.i love them very much..........n i love my bembi much more.,

love u my late bembi.........very much!!! =(. saya sangat merinduinya..maafkan saya kerana tak mampu menjadi tuan terbaik kamooo....=((




then hari nie buat lemang yang banyak..dari pagi sampai petang baru ciap..penat dan seronok..

itu sahaja untuk hari nie... salam merdekaraye semua!!










Tuesday, August 30, 2011

saya dapat Buffered Earning!!


salam...
macam terlebeh la plak tajuk entry tue kan...okeh
hari ni bersamaan 1 syawal..seperti semua orang tahu yang hari nie adelah hari raye puasa/ eidulfitri buat seluruh umat islam kat dunia nie.. 
sempat jugak saya usya2 blog saya petang tadi dan agak terkejut apabila tengok dekat my Nuffnang.. ader Buffered Earning  atau sangat mesra dengan name manje BE!
OMG!! I totally tak percaya..blog saya ader BE! sebabnye saya selalu jugak berblog walking dan jumpe entry2 kwn2 pasal BE nie.but memang sampai sekarang tak paham ape bende BE tue..tapi melalui bacaan saya..saya rasa saya patut bersyukur sebab saya diberi BE..thankzz bebanyak..

okeh..ini dia BE yang saya dapat..volkswagen...pepandai wat iklan sendiri..heheehe 


klik yer..



yer..jenama kereta yang kalu sebut pon gerenti semua orang kalu tak pernah tengok akan kenal dengan jenama nie..teringat masa kecik2 dlu..bila tengok satu model lame volkswagen kitorang akan sebut kereta tue kereta 'Katak' koz kereta tue chumell macam katak..heheh..papepon sekarang dah banyak model2 yang sangat seeemaarttt dan terbaeekk...kalu berminat..bleh lah klik kat bawah nie..dah pergilah melawat kereta2 idaman anda disana..



Alhamdulillah..=)


SELAMAT HARI MERDEKA TOO!! 

KAD RAYA GUA UNTUK LU

salam..merantau2 kad blog td...teringin lak nak join segmen :
 dr blog chummell nie.....

so..kad raye untuk u ollss....
hasil kreativiti yg tak kreatif..hehehe

salam Aidilfitri..

salam kawan2...gembira Aidilfitri kembali....namun hati ini sedikit sedih kerana Ramadhan telah berlalu..bulan yang penuh kemuliaan dan kelebihan..dinanti dan dirindu saban hari oleh sang pencinta Ramadhan...dan ditangisi kepulangannya,.. Kini Syawal pula mengambil tempat....namun kemeriah tetap dirasai sebagai tanda kemenangan setelah sebulan berpuasa. berjaya menahan diri dari makan dan minum,,paling penting berjaya melawan hawa nafsu... musuh paling dekat dengan diri kita...

pasti ada yang sakan bergembira beraya namun segelintir juga mungkin sedang meratap hiba..
oleh yang demikian..saat kita merasai kemeriahan beraya jangan lah pula kita lupa pada sahabat2, teman2 yang kurang bernasib baik..kalu tak mampu menghulur wang ringgit cukuplah sekadar secangkir doa untuk mereka....


NCA :  salam aidilfitri..maaf zahir dan batin.


Rajin2 singgah disini lg ea.. =)

Friday, August 26, 2011

kek kukus coklat......

salam..
 Ini bukan blog masakan ea.saje suka2 nak share dengan u oll....=)
      Semalam saya sempat membuat kek coklat untuk berbuka puasa..yang paling best first tyme kek coklat saya menjadi..hehe..kantoii sudah..selalunya bila buat kek ade jer yang tak kena..
sila abaikan segala kecacatan dekorasi..=p
sila abaikan juga kecomotan disekeliling kek...malu...xoxo ^-^

.nyumm...nyummm

antara yang terakhir...



okeh..resepi nie sangat lah simple..


1 1/2 cawan tepung..
1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula
1 tin susu cair
1 1/2 sudu serbuk penaik
1 1/2 sudu soda bikarbonat
2 biji telur


topping :  [ my sukahati topping =) ]
coklat masakan
susu pekat manis
mentega


cara-cara :

ayak tepung + serbuk koko,soda bikarbonar + serbuk penaik

pukul telur. + gula

tambah bahan2 yang dah diayak + susu cair + minyak masak

kukus sampai masak..

untuk topping :

panaskan coklat + susu pekat + mentega [saya cairkan atas api perlahan shaja..]

[ kek ni  tawar  tanpa topping taw..bila dah tambah topping baru lah rasa kemanisannye..]


Bila kek dah masak tuangkan toping n wat lah hiasan sesuka hati korang..saya tak pandai nak hias so saya tabur je lebihan2 coklat rice dan coklat chip yang colourful tue dengan sungguh senang hati...xoxo.sungguh tidak cantik kan..hehe
Topping saya pon kurang kehitaman koz terlebih tuang susu cair..hehe..so korang pandai2 lah ea ekjas masakan korang..chill yerr


NCA : INSYAALLAH ada mase nak buat lagi..=p selamat mencuba!! 

Tuesday, August 23, 2011

ramadhan terakhir....

      kemalangan maut...selalu sahaja kita dengar..tapi dimusim2 perayaan ni..entah kenapa setiap kali tengok berita atau dengan ade orang kemalangan tambah2 yang mengakibatkan kematian perasaan tersangat-sangat sedih itu hadir dalam diri saya. mungkin kerana saya juga penah merasai peritnya kehilangan orang tersayang [arwah ibu].
       semalam saya baru mendapat berita ibu saudara kepada sahabat saya baru sahaja meninggal dunia akibat kemalangan jalan raye..walau tidak mengenali arwah tetapi sungguh sebak rasa dihati nie bila dapat mesej yang ibu saudaranya sudah meninggal..ea lah..sudah penghujung ramadhan..syawal pula hampir menjelma..sudah pasti kemeriah syawal tidak bermakna lagi tahun ini bagi mereka sekeluarga..mungkin masih dapat meraikannya namun kemeriah pasti tidak seperti dahulu..
bagi ahli keluarga pasti terkenang apabila melihat persiapan2 raya seperti baju raya..kuih muih dan lain2 yang telah disediakan untuk menyambut syawal..Ya Allah..hibanya rasa....
        Dan saya bertanya pada diri saya..mungkinkah ini ramadhan terakhir buat saya..atau mungkin ahli2 keluarga,juga sahabat2 saya.bukan meminta..hanya sekadar pertanyaan untuk muhasabah diri yang kerdil ini....sesungguhnya hanya Dia yang Maha Mengetahui sedang saya tidak mengetahui apa2 selain apa yang dikehendakiNya sahaja.,

NCA : berhati-hati dijalan raye..ingatlah orang tersayang,.juga hargailah orang disekeliling kita kerana mereka juga mempunyai insan2 yang menyayangi mereka....


Monday, August 22, 2011

bertuah ker???

salam...
        Bertuah keer?? ape yang bertuah...?? Betul ker orang yang bertuah nie memang bertuah..pergi la mane2 atau join lah apa2 majlis kalu ade cabutan bertuah memang tak sah kalu tak dapat..
Kalu nak cakap kebetulan..sekali dua boleh la kot..tapi kalu selalu sangat saya rase tue bukan kebetulan tapi dia memang seorang yang bernasib baek..Syukur Alhmdulillah..rezeki bergolek namenye kan..
         Contohnya adik perempuan saya... kalu pergi mana2 majlis yang ada cabutan bertuah mesti dia dapat..dekat rumah boleh dikatakan dah banyak barang2 dia dapat macam kain tuala, hamper yang besar2 tue sangat lah biasa...rak buku, paling jeles bila dia dapat henfon Sony Erricsson slide ( model saya kurang pasti tapi berharga jugaklah). Then yang terbaru kami pergi satu seminar pengendalian makanan di Auditorium Seri Negeri dekat Melaka..dia dapat cabutan bertuah payung.mula2 tengok slip tue dia tulis payung..so saya ingat payung hujan..rupa2 nya payung besar tue..hahhhahhahah..sakan gelak..leh la letak payung tu depan umah..ade la port lepak2...(dulu hanya kerusi dan meja batu..sekarang dah ade payung free....Alhamdulillah.) kalu nak beli dekat beratus jugak satu..see...dari situ baru lah kami sedar yang dia nie selalu jer bertuah dan dapat cabutan bertuah,....sebelum nie sedar tapi buat2 tak sedar kot..hehehe
        So..anda pula macam mane..pernah ker bertuah...mane lah taw ade kot pembace blog saye nie pernah dapat lucky draw kereta ker..rumah ker..wah...wah....seronok kan..

Ok lah..sampai disini coretan suke2 saya..selamt membaca dan selamat berpuasa.,.=p

nota NCA : seronok bila dapat barang free..:) Apa2 pon mesti sentiasa bersyukur kerana setiap rezeki yang kita dapat adalah dariNYA....


Sunday, August 21, 2011

salam ramadhan

            Salam...salam ramadhan untuk rakan2 sekalian..mungkin agak lewat kan nak wish u oll..tapi saya berharap masih belum terlewat untuk kita same2 mengimarahkan lagi 1o hari terakhir ini....[ semoga diberi kekuatan olehNya...Amin...
           Sekarang saya berada di kampung..penat sungguh rase..perjalanan dari Melaka ke Kuala Lipis memang agak mencabar lah puasa2 nie..mengantuk jer rase sepanjang perjalanan......
          Dan seperti biasa...lame sungguh saya tak dapat nak hupdate blog..bukan ape..teringin nak jadi blogger tegar tapi selalu ketiadaan idea..saya bukan seorang yang kreatiff kan..entry pon suka2 jerh..tapi saya berharap suatu hari nanti saya mampu menulis karangan2 yang lebih baek dan bermanfaat untuk semua.,..Amin...

akhir kate dari saye... selamat menunaikan ibadah puasa di hari2 terakhir.,..n juga selamat beribadat n mendpt manfaat dari ibadah kite kelak..Amin..

Saturday, July 9, 2011

hujan

      Salam u ollss.. sihat kah? rindu bangat nak menjejak blog kawan2...tapi dek kesibukan tak dapat lah NCR melakukan itu...ececehh..ayat tak boleh blahhh....cuti2 sem ni saya ambil peluang meniaga..Alhamdulillah dapat peluang meniaga dekat satu gerai akak yang baek....jual makanan2 yang ringan jer..at least ade la dua tiga posen sehari..heheh..syukurlah kan..Alhamdulillah...susah nak cari kerja law cuti 2 3 bulan..walu hakikatnye ramai students keje dekat pasaraya, kilang, or restoren makanan segera...NCR susah sikit nak wat kerje2 macam tue..haha..maklumlah terikat dengan masa, disiplin kerje...ngeehh..ngehh...(nanti dah keje btoll baru betol2 berdisiplin..muahahhahah)...sonok ehh kejer sendiri koz kita boss kite kuli...kann.....
   Ehh...tajuk rini hujan..sebenarnye saje jer nak share ngan u olls..kat jasin nie cuaca redup jerpp..tapi hujan tak turun2..kadang2 jerp turun dengan renyai2...Subhanallah...cantiknya cuaca waktu macam nie..redup...nyaman...dan bisa melenakan tidur ku...ngantuk2...rindu pulak pada air2 hujan..sheeejukkk...syiookk nye mandi hujan mase kecik2 dulu..

 errmmmm..ngantuk..ngantuk...ngantukk..mou tido la..=p


NCR : semoga hujan yang turun dapat membersihkan kotoran2 yang ade dimuka bumi ini...walu bukan kesemuanya... =)

Sunday, June 12, 2011

tahniah Terengganu..


Seronok rasenya dapat tengok bola tadi..Walau hati nie sedikit kecewa dengan corak permainan ke dua-dua pasukan tapi rasa teruja tue tetap ade........ Sedih sangat bile Kelantan kalah...
( SAYA PENYOKONG KELANTAN YERR!!)
Tapi biasa lah kan, adat bermain..ada yang menang..ada yang kalah atau terpaksa menerima kekalah..
Walaupun sesukar manapon...kita kene lah terima hakikat..
Kadang-kala benda yang ada dalam tangan pon boleh terlepas apatah lagi sesuatu yang belum kita miliki..
Apa-apa pon..laen kali cuba lagi yer...


NCR : still sokong kelantan...Kelantan tetap juara dihati..
Tahun depan Kelantan Juara..InsyaAllah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..