KALAU SUKA..

Sunday, September 25, 2011

pindah rumah baru

salam....

Semalam saya dan kawan2 pindah rumah baru...bakar duet free2 rm200 dekat rumah lame or layak dipanggil rumah kotak@stor....huhuhu........rm130 untuk deposit yang 'DIBAKAR' dan rm70 sewa untuk 2 minggu.......terseksa jiwa dan raga bila rumah sewa yang kami harapkan sempurna untuk tempat berteduh selama 1 sem  ni  rupa-rupanya hanyalah sebuah bekas stor barang..ye...stor belakang kedai runcit..dengan tikus2..hanya Allah yang tahu macam mane keadaan kami....sungguh kecewa..tapi syukur sangat2 sebab dah dapat rumah baru dan owner baru yang sangat2 prihatin keperluan kami sebagai seorang student..

Mungkin silap kami jugak koz tak tengok dulu rumah tue sebelum deal dengan pak cik tuan rumah..percaya 100% pada iklan yang pak cik tue janjikan di internet jer..hermmmm....menyesal sungguh..pak cik janji fully furnished..tapi hakikatnye......lagi satu..saya memang tahu kawasan rumah sewa di perlis memang mahal..rm150++ sekepala..jarang leh jumpe rumah yang kira satu rumah..macam tak logik pon ader..kami sewa stor blakang kedai rm130 sekepala...kami bersembilan..sepatutnye 12 0rang owner tu nak sumbat dalam satu STOR tue.....macam sewa banglo..rm1560...nasib baek kami hanya sembilan orang..tapi dah macam sardin..bilik yang hanya bleh muat katil queen size duduk 3 orang sebilik...whatt daa hell.??? maaf ayat marah nie...***

Bukan nak demand or mengada-ngada tetapi sebagai seorang penyewa kami berhak bersuara..tapi malang sesangat bila suara kami tidak didengari..jadi keputusan terbaik cari rumah baru..yer..kami halalkan duet tue dunia dan AKHIRAT!!!.......

Wahai pak cik2 yang mengambil kesempatan tue..berubahlah..jangan aniaya lagi pelajar2 macam kami yang tidak berkemampuan nie...tak mustahil apa yang pak cik buat pada kami akan terjadi balik pada ahli keluarga pak cik..bukan mendoakan tapi biasanya what u give..u get back okeh...lagipon berkat kah duet yang kita dapat dari kesusahan/kesengsaraan orang lain...mungkin anda berhak untuk meletakkan harga pada sesuatu yang anda miliki tetapi biarlah nilai yang diberi setimpal dengan wang yang dibayar kepada anda.....



Alhamdulillah..tamat sudah penyiksaan di rumah lama..Terima kasih Tuhan..setelah kesusahan Kau berikan pula kesenangan kepada kami...

4 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

alyea said...

sekarang kemain susah nk cri rumah sewa..kte pon..pernah jgk terjadi mcm awk..nk duit je n fkirkn kpentingan diri..wahh tbe2 sy lak emo..hehe

nur chahaya abadiey said...

btoll tue,,sabar je la kan..tp memg boleh mdtgkan emo pon..huhuhu

Princess LaLoLi said...

bakor je stir tue...kita bakor!

nur said...

hehheheheeh...bakor...jgn tak bakar...yoop...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..