KALAU SUKA..

Friday, December 16, 2011

"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"



salam...lame tak update blog..minggu ni nur tersangatlah sibuk..
Alhmdulillah..berjaya juga mengharunginya...
erm..memandangkan nur sempat lagi mencuri masa untuk update blog hari nie
( tak sedar kejap lagi ade test tue !!) ..
nur nak join satu segmen dari blog dari adik  yang chumell nie...
 kalau nak join sila2 kan lah yer...

kena jawab soalan jer..terasa macam jawab test plak kan..hehehe


i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?

 Nur sekarang sedang menuntut di UiTM...ambil jurusan sarjana muda perakaunan..menyesal??
ermm..kadang2 menyesal juga..tapi terima je lah apa yang kita dapat kan..mungkin sekarang terasa tersangatlah terseksa/ susah..tetapi mase depan siapa tahu kan...
belajar akaun ni bukan hanya sekadar nombor je..sebenarnya kita lebih banyak belajar subjek membaca taw...jadi..jangan ingat akaun ni  blajar kira2 je taw..
yang senangnya pasal akaun ni adalah... anda hanya akan jumpa no  0 sampai 9 je....=)

ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :)

 harus banyak bersabar..jangan mudah putus asa..sediakan usaha yang lebih..kene belajar hidup lebih berdikari..pandai2 lah pilih kawan..dan yang paling penting..kene cuba untuk kurangkan tidur dan banyakkan study..( nur pon masih mencuba..)  

belajar dekat U tak sama macam dekat sekolah dah..semuanya berbeza..kita hidup sendiri..usaha sendiri...dan masa ni lah kita dapat rasa susahnya hidup nie..tanpa ibu bapa...papepon..jangan lupa kita ade TUHAN...

kalu ade pape adik2 yang berminat nak sambung dalam bidang akaun nie.. or nak tau  apa2 pasal koz   perakaunan nie boleh la tinggalkan komen ea.. insyaAllah law bleh jawab nur jawab,..

okeh..itu saja..doakan nur dapat jawab test dengan jayanya yer petang ni dan esok...chaoyok2..!

21 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

nanie zainudin said...

akaun memang susah..hihi... saya follow awak balek :)

mizz RFL said...

hye.. jumpa u pnye blog dlm segment lyssa.. gud luck in ur study.. view la blog sy gak.. mnx tlg klik skali yg dkt shoutout tu yek.. hehe

aienhashimm said...

Aien singgah ,,

datang dari segmen yang sama .
:D

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow kamu ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

Niena dah klik nuffnang kamu .. =)

(Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang ..

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

farahezzaterahaman said...

Saya pun budak akaun..
already follow you.. and don't forget to follow me back.. :)
http://namasayapejot.blogspot.com/

Cik Eykaa said...

singgah dr segmen yg same :)
goodluck for ur future :)

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Amalina Razali said...

akaun mmg susah kalo tak faham..so..awak mmg hebat sebab sgup amek akaun..:) selamat maju jaya..:)


http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

mizz RFL said...

singgah dan follow =)
gud luck 4 ur study!! ramai gk yg sy bca dr sgment ni mik kos akaun..
nanti singgah la blog sy lak..

nur chahaya abadiey said...

thankzz guys...done follow ur blog...n thankz visited n being my followers too :)

darling asma said...

datang dari segmen yg sama.. wahh... good luck yeee...all da best..

Eza Boom Boom :) said...

Eza singgah sini sambil golek-golek :D Julingkan mata baca entry awak. hihi...

p/s: All the best in whatever u do keh :D

Aimee Mahmood said...

gd lux! done following you :D

http://gadistulipz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Aqilah Kamarudin said...

hi sweety! goodluck and all the best okeh? tak tau nak cakap apa dah. muehehehehe.

oh; aina said...

hai hai .

teruskan dgn ape yang kita dah dapat .

Good luck !

kepunyaan kuh ;]] said...

dri sgmn yg sma..moga anda berjya k..

http://ceritahatikuh.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

AmierahAmani said...

good luck akak , jemput ke blog saya :)

Yasmin ♥ said...

:))

Ija Akmal Husin said...

dtg dr segmen lyssa:)
all de best:)
http://jikakautiada.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Syazwani Mazlan said...

good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..