KALAU SUKA..

Tuesday, February 21, 2012

kenapa Justin Bieber??

sumber incik gugell
Presiden US: Aku mahu pakatan kita ini membunuh seluruh umat Islam sebanyak yg mungkin, kalau boleh as many as possible, dan juga pastikan Justin Bieber  juga dibunuh.

Presiden Israel: noted!!

Seorang cleaner yg beragama Islam terdengar perbualan tersebut berasa hairan dan terus bertanya 
cleaner : kenapa Justin Bieber?


Presiden US lantas menambah, 'See! See! Ramai di kalangan mereka ni lebih concern nak tau kenapa Justin Bieber termasuk dalam list, dan tak sensitif pun berbilion2 umat Islam yg bakal mati dan yg dah pun mati'.

Abbas Abdullah bin Abbas rodhiallahu ‘anhuma beliau berkata: 
Suatu hari aku berada di belakang Nabi saw lalu beliau bersabda ,

“Nak, aku akan ajarkan kepadamu beberapa patah kata: Jagalah Allah, Nescaya Dia akan senantiasa menjagamu. Bila engkau meminta sesuatu, mintalah kepada Allah, dan bila engkau meminta pertolongan, mintalah pertolongan kepada Allah. Ketahuilah, jika semua umat manusia bersatu padu untuk memberikan suatu kebaikan kepadamu, nescaya mereka tidak dapat melakukannya kecuali dengan sesuatu yang telah ditulis oleh Allah bagimu, dan jika semua umat manusia bersatu padu untuk mencelakakanmu, nescaya mereka tidak dapat mencelakakanmu kecuali dengan sesuatu yang telah ditulis oleh Allah bagimu. Pena telah diangkat dan catatan-catatan telah mengering.”

 (HR Tirmidzi Dia berkata , “Hadith ini hasan shohih”)
kreadit : kepada rakan di FB untuk cerita asal.
maaf saya terlupa name anda..

10 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

kipas koyak said...

nice...benda yg kadang2 terlepas pandang atau langsung tak terfikir....

nur chahaya Abadiey said...

kipas koyak : terima ksh..
btoll sesuatu yg kte sdri kdg2 tertye kenapa..

Ain GreenChubby said...

nasihat dan penyampaian yg cantik...
teruskan... ^_^

nur chahaya Abadiey said...

ain : thankz n insyaALLAH :D

pengembara atas bumi said...

terkedu seketika ketika memahami situasi yg disampaikan, . . . .

mizz RFL said...

erkk.. tol gk ek.. kte lbh mik kisah pasal sorang bbnding drpd bbilion2 org islam.. errm.. pdhal justin bieber bkn islam pun..

Munnafendy said...

hurm.... :(

shazwanamalek said...

zaman skrg kite dikaburi dgn budaya barat .tak slh ikut mane yg baek cume perlu tau asal usul dan berbalik pada yang Esa :)

nur chahaya Abadiey said...

pengembara : ambil masa yg lama pon xpe utk pk kebenaran yg nyata kan..hehe

miss : btoll tue.sy pon mcm tue.sedih rase :(

munna : y?

shazwana : btoll.. amik yg baek tinggalkan yg bruk.. xslh :)

Hans said...

yups
betul2
entry sangat menarik
kebanyakkan orang suka pandang kuman tapi buat - buat tak sedar ada gajah depan mata
:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..