KALAU SUKA..

Sunday, January 22, 2012

iNI lah manusia...

Salam..

just nak share satu story yang simple tapi ada maksud yang mendalam dan sungguh terkesan dihati nur,,..

A ade kat atas bangunan. B berada di tingkat bawah. A nak panggil B, tapi B tak dengar. A pun baling duit syiling ke B dengan harapan B mendongak ke atas. Tapi B terus tunduk amik duit syiling tu tanpa memandang ke atas [ke arah A]. Bila A membaling batu ke bawah, lalu mengenai si B, baru B dongak ke atas.

#Agak-agak kita dengan Allah macam tu ke? Bila diberi musibah baru nak pandang Allah??

#bila diberi nikmat tak dikongsi sikit pun dengan orang yang memerlukan (bersyukurlah).

thanks sudi bace..
cerita ni nur dapat dari muka buku..
komen larh sikit :)

6 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

Khairul D'Arena said...

mendalam maksud ni.....

Подтверждаю said...

as salam..
alhamdulillah...
moga kita kuatkanb iman kita dari terus leka..
ameen..

mendalam maksudnya..
siapa yang post ni?? :)

agak masalah said...

jadi ingatan untuk diri sendiri jugak

kalau ada masa, jemput dtg blog sy

nur chahaya abadiey said...

@KHAIRUL : yup..btoll tue..tp itularh hkikt kita seorg mnusia kan :)

nur chahaya abadiey said...

@PAKCIK : seorang teman di fb..hehe

nur chahaya abadiey said...

@AGAK MASALAH :insyaAllah akan dikunjung blik ur blog :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..