KALAU SUKA..

Sunday, June 24, 2012

ke kebun buah-buahan......

salam.......

~entry ini untuk kenangan peribadi~

Alhamdulillah...sesi pembelajaran untuk semester ni dah berakhir..sekarang masa untuk menunggu kedatangan final exam..yang akan bermula 28 june nie..insyaAllah..

jadi untuk menenangkan fikiran dan berehat setelah satu semester berpenat lelah menelaah buku (ini hanya satu kenyataan yang tipu!!) jadi saya dan rakan serumah telah membuat keputusan untuk ke kampung salah seorang teman...so, semalam (23 june 2012) 
we  went to da Gurun.. not Gurun Sahara tapi  Gurun Kedah..hehe...

pergi melawat kampung dan dusun buahan-buahan.. kami bertolak dari Arau lebih kurang pukul 9++ then sampai ke Jitra dalam pukul 10++..  selepas breakfast kami memulakan perjalanan ke Gurun..dalam masa 40-45++ minit jugak la nak sampai sana..  ( saya tak tahu nama tempat tue,tapi itu memang betul2 area kampung,dengan jalan yang kecik, then penuh pokok2..)tenang jerh..

selepas singgah ke rumah mak saudara  kawan tadi(mak ngah), so kami ke kebun..aktiviti memetik buah bermula... gila banyakkkkkkk sangat..hehehe. lepas penat kat kebun..balik rumah 'mak ngah' mandi dan solat, kami makan tengahari...(around pukul 3 lebih dah masa tue)..then..start perjalanan balik,,singgah  jitra  sekejap and kembali ke Arau..sampai Arau dekat pukul 7 dah..huhu..penat..tapi seronok..........

kat sana kami dapat makan manggis, rambutan,salak,durian dan langsat duku (tak sure langsat atau duku)..
siap tapau (bekal) buat balik lagi...seronok2..


gambar banyak juga yang berjaya disnap..tapi tak dapat la nk disclose kt sini..hehehe..

salam penuh ingatan..time to studoooooo..upss...studyyy!!  
peace!!

2 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

|cah-sahaJa said...

lame asenya x singgah blog kamu.. hehe. busy. :p

neway nape x upload je gegamba hasil tgkpan.. hehe.

sedapnye dpt mkn buah byk2 kn.. :)

Nur chahaya abadiey said...

bkn xnk upload...internet slow n smua koleksi pic ad ngn kawn..nk hrp kan nur memg xda la pic yg nk disnap.heheh

thankz sudi singgh sini :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..