KALAU SUKA..

Thursday, April 26, 2012

KENANGAN ITU INDAH,,

salam..



Entry kali ini hanya untuk berkongsi pengalaman hidup sepi seorang nur chahaya abadiey..
 < ayat agak skema disini yer >..

Alhamdulillah.sewaktu tinggal bersama kakak sulung,. nur berpeluang menetap di sebuah rumah yang sangat sunyi tanpa kejiranan…Disebabkan rumah yang kami duduki ni betul2 berada di tengah2 ladang kelapa sawit!! ..Rumah ni di provide oleh company tempat akak nur kerja..Jadi hari2 memang cuci mata dengan warna hijau..Alhamdulillah <warna disyurga>


Yang bestnye bila hari sabtu rumah ni akan ‘bergegar’ dan cermin akan berbunyi2 membisikkan irama.( sebab latihan bom). hehehe.. rumah ni jugak  hampir dengan markas tentera..jadi kadang2 berderet2 kereta kebal akan lalu depan rumah nie , nur tak pernah nampak,,adik yang cakap..zalim kan tak tahu isu semasa depan rumah..nampak sangat asyik terperap  dalam rumah je…

Itu lah antara pengalaman manis kami disana, sebelum berpindah dari situ,,

antara foto2 rumah yang sempat di snap sebelum kami pindah.. Jom layan..



pintu masuk/ entrace pon nampak agak seram kan..hehehe

rumah nie berbentuk L... design2 rumah estate yang ollskull... :)

pandangan sisi rumah,..mak cik cleaner + tuan rumah malas tanam pokok...
tengok gunung belakang rumah tue,, akak kate, dekat2  gunung tue larh gunung Ledang..wallahualam..
<tapi rumah nie memang dekat dengan kawasan perkelahan gunung Ledang tue,,lupa dah name dia..maaf>


Port kami selalu maen badminton waktu malam.. suasana cukup harmoni dengan simbahan sport light dan juga sedikit cahaya bulan ditemani suara ungas-ungas hutan ….




ada pokok besar depan rumah.. penambah level keseraman...

belakang sekali.. ade parkir dan stor,dan bilik/ ruang untuk pembantu rumah.. 
<tak de pembantu rumah 24h/7 pon..yang ade mak cik cleaner 7hs/6ds...> 


 
halaman seluas padang bola..

ampaian sesaujana mata memandang,..


kangen bangat sama rumah/ tempat nie... walau rumah ni menyimpan seribu misteri..huahuahua....
insyaALLAH misteri rumah ni akan dijadikan satu entry....


adat menumpang ditempat orang, tidak terus kekal disana., 
begitulah juga lumrah hidup nie,
menumpang dibumi Allah,
sampai masa dijemput kembali..
wallahualam..

10 5 insan yang sudi meluahkan perasaan:

mekjangok said...

cantik la..hijau mata memandang..

Nur chahaya abadiey said...

memang hijau pon..hehe..kurasakan hijau.. :)

Trica Jus murah said...

nice....haru !

maszull said...

assalamualaikum Nur....wah ni rumah manager kat ladang ke? tapi pemandangan nyer seluas mata memandang...:)

Nur chahaya abadiey said...

mama : ni bkn rumah manager..tp pmbntu mnger..hehe

IdaRaida said...

syok la xde jiran.. leh memekak..hahahha

Nur chahaya abadiey said...

hahaha..ofcoz le..yg tue yg terbaek nye..:)

maszull said...

assalamualaikum Nur....warna blog mama warna turquoise ..warna biru cair mcm langit yg dlm gambar n3 tu...kenapa Nur?

Nur chahaya abadiey said...

sje tye je mama..hehe :) sbb nk cri bju kaler turquoise...

sha my heart said...

Tq sudi singgah bl0g sy, ni baru dpt singgah balik.
Kdg2 ada pr0blem dgn lappy.
Wah, nampak tenang dan damai saja kwsn perumhn tu. Tapi agk seram.
Kakak awk ada private cleanner ke? Mesti kakak krja besar, kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

lain2 untuk dibaca :

..